c_300_250_16777215_10_images_11.jpg

اسفندیار قرنجیک-گنبدکاووس
والتّین والزَّیتون...
زیتون، میوه مقدس و پرخاصیتی است که برای سلامتی و شادابی انسان، بسیار مفید است. ارزش این میوه تا حدّی است که خداوند متعال در قرآن کریم، به آن قسم یاد کرده است.

در استان گلستان، زیتون در مناطقی همچون حومه بندرگز، آزادشهر، مینودشت و خصوصا روستای مرزی «کُرَند» کشت می گردد. روستای کُرند در 140کیلومتری شمال شرقی گنبدکاووس قرار دارد. آب وهوای گرم و خشک و داشتن ساعات آفتابی زیاد موجب شده تا برای کشت زیتون مناسب و مستعد باشد.
در این منطقه به لحاظ گرمی و خشکی هوا، آفاتی مانند «مگس زیتون» و «پسیل» و بیماری مهم «لکه طاووسی» که از مهم ترین آفات و بیماری های زیتون به شمار می روند، وجود ندارد.
Ѽ شرکت تعاونی کشاورزی صحرای سبز کُرند
شرکت تعاونی کشاورزی صحرا سبز کرند یکی از شرکت تعاونی تولیدی فعال در زمینه کشت و توسعه زیتون می باشد؛به طوری که این محصول در حدود 1000هکتار از زمین های شمالی کرند مجاور مرز ترکمنستان توسط این شرکت، زیر کشت رفته است. البته لازم به توضیح است که این شرکت تعاونی در کنار زیتون، به کشت گندم و جو و حتی هندوانه رقم «اترک» نیز مبادرت می ورزد. اما طبق اظهار هیئت مدیره شرکت، بیشتر فعالیت آن ها، در زمینه توسعه زیتون و بهره وری از این محصول پرخاصیت است.
در حال حاضر تنها مشکل زیتون های منطقه کرند، کم آبی است. کمبود آب و عدم بارش باران کافی، موجب شده تا آبیاری زیتون با مشکل مواجه گردد. البته این مشکل در آینده ای نزدیک توسط «آب بندان» 50 هکتاری که هم اکنون در حال ساخت و احداث است، حل خواهد شد. گفته می شود، پس از راه اندازی این آب بندان، میزان آب آن حدود 3 میلیون مترمکعب بوده که برای آبیاری زیتون های این منطقه، کافی خواهد بود.
Ѽ اعضای هیئت مدیره شرکت صحرای سبز کرند
این شرکت دارای 1002 نفر عضو و 6 نفر هیئت مدیره می باشد. اعضای هیئت مدیره جدید که در ابتدای سال جاری انتخاب شده اند عبارتند از: نصرت الله نازی(مدیرعامل)، مختار ایشانی(رئیس هیئت مدیره)، اسماعیل صابری(نایب رئیس)، طاهر ماهری(منشی)، عیدمحمد عالمی و آفات شیبانی. طبق تصمیم اعضای این شرکت، هیئت مدیره برای 3 سال متوالی انتخاب می گردد. اعضای جدید هیئت مدیره تمام تلاش خود را به کاشت و داشت و توسعه زیتون معطوف داشته اند به طوری که در این زمینه، با پژوهشگران مرکز تحقیقات کشاورزی استان گلستان نیز همکاری نزدیکی دارند.
آقای دکتر محمداسماعیل اسدی یکی از اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان و از محققین فعال بخش فنی و مهندسی این مرکز می باشد که با شرکت تعاونی صحرای سبز کرند همکاری صمیمانه دارد. به طوری که در حال حاضر در حال اجرای پروژه 5ساله به نام «بررسی سازگاری ارقام تجاری زیتون در منطقه کُرند» است. در این پروژه 10 رقم زیتون شامل زرد، کنسروالیا، لچینو، بلیدی، میشن، مانزانیلا، آکسولانا، فرانتویور، کرونایکی و آربیکن مورد آزمایش و بررسی قرار می گیرند تا در نهایت، بهترین و پرمحصول ترین رقم زیتون معرفی گردد.
دکتر اسدی معتقد است که روستای کُرند به لحاظ داشتن ساعات آفتابی زیاد، یکی از بهترین نقاط کشت زیتون در استان گلستان می باشد. ایشان اذعان داشتند که زیتون نسبت به بیشتر گیاهان مثمر، به آب کمتری برای رشد و نمو نیاز دارد. به طوری که این درخت مقدس فقط 2000مترمکعب آب در سال نیاز دارد.
به هرحال لازم به یادآوری است که مقصودکلی از این مقال، یادآوری 4 نکته است:
1-معرفی روستای کُرند به عنوان منطقه ای مستعد و طلایی برای کشت و توسعه زیتون
2-معرفی شرکت تعاونی کشاورزی صحرای سبز کرند
3-همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان در زمینه معرفی بهترین رقم زیتون در منطقه کرند
4-ترغیب مردم منطقه کرند نسبت به کشت و توسعه زیتون و بهره وری بهینه از این محصول

واژه های کلیدی: زیتون-شرکت تعاونی صحرای سبز کُرند-مرکز تحقیقات کشاورزی-توسعه و بهره وری مناسب
پایان
اسفندیار قرنجیک
کارشناس گیاه پزشکی ایستگاه تحقیقات کشاورزی گنبدکاووس


تصویر اصلیتصویر اصلیتصویر اصلیتصویر اصلیتصویر اصلی

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر