c_300_250_16777215_10_images_media.png

ترکمن سسی:رسانه ای چشم و گوش جامعه هستند.مطبوعات و رسانه های جمعی رکن چهارم دموکراسی هستند .

این جملات و عبارات و جملات زیبای دیگر در وصف تاثیرگذاری رسانه ها در جوامع گفته شده اند.امروز کمتر کسی در زمنیه جایگاه بی بدیل رسانه ها در آگاهی بخشی جامعه شک دارد .سرعت و در عین حال پیچیده شدن رویدادهای محیطی نیز نقش تاثیر گذار رسانه ها را در زندگی ما دو چندان کرده است .
  اولویت اصلی رسانه ها در جامعه چیست؟این سوالی است که صاحب نظران از دیدگاه های مختلف در مورد آن بحث کرده اند .نقطه مشترک مباحث صاحب نظران علوم ارتباطات این است که مهم ترین اولویت رسانه ها اطلاع رسانی از رویدادها و طرح مشکلات و معضلات جامعه به عنوان چشمان بیدار آن است .
جریان سازی اجتماعی و تقویت عمق نگاه شهروندان نسبت به تحولات در حال وقوع نیز از جمله رسالت های غیر قابل اغماض رسانه ها در دنیای در حال تحول کنونی است .
در این فرایند یکی از خصلت هایی که برای ایفای نقش مثبت رسانه ها در جریان سازیهای اجتماعی ضرورتی انکار ناپذیر است ،تهور و شجاعت خبرنگاران و نویسندگان در طرح مسائل و مشکلات مردم است .
این خصلت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و عدم برخورداری یک رسانه از این خصلت آن مجموعه را به سمت یک رسانه خنثی و بی  اثر در قبال رویدادهای درحال وقوع تبدیل می کند .
اما ویژگیهای حرفه ای شجاعت رسانه ای چست ؟
یک رسانه و خبرنگار متهور تلاش می کند مشکلات و اولویت های واقعی مردم  را در کار خود به عنوان ضرورت های اولیه جای دهد .در این زمینه متاسفانه برخی از فعالان رسانه ای تلاش می کنند برداشت خود از اولویت های رسانه ای را به عنوان اولویت های اصلی به جامعه تحمیل کرده و با لطایف الحیل رسانه ای در جامعه نسبت به آن موضوع ایجاد حساسیت کنند.غالب این تلاشها هم در مسیر نگاه های سیاسی فعالان رسانه ای صورت می گیرد .
در این چارچوب برخی از فعالان رسانه ای با تمرکز بر روی موضوعات سیاسی نگاهی سیاست زده به رویداد ها دارند .تلاش برای پوشاندن تن پوش سیاسی بر قامت رویدادهای عادی پیرامونی نیز در همین بستر در دستور کار قرار می گیرد .طبیعی است در این شرایط این رویدادها حساسیتی غیر ضروری پیدا می کنند.
مساله مهم دیگری که در این زمینه وجود دارد ورود برخی از رسانه ها در حوزه هایی است که نتیجه خاصی از این تمرکز عاید جامعه نمی گردد.در این شرایط برخی از رسانه ها و فعالان رسانه ای بدون درک حرفه ای از دغدغه های واقعی جامعه، در موضوعاتی فعالیت می کنند که نتیجه آن چیزی جز هزینه برای خود فعالان و ایجاد یک ذهنیت مشوش برای جامعه نیست ونتیجه این جریان سازی بر سفره مردم هم هیچ است .
مقصد ما از این بحث این نیست که فعالان رسانه ای ما نباید با ترس از هزینه های برخی از    فعالیت ها از پرداختن به موضوعات حاشیه ساز اجتناب کنند.اتفاقا اگر موضوع هزینه ساز مورد توجه رسانه ها، درد واقعی مردم بوده و ورود به آن باعث حل مشکلی از مشکلات مردم گردد رسانه باید با شجاعت و صراحت به مساله وارد شود .اما در صورتی که ورود در یک مساله و هزینه سازی در این زمینه بر زندگی و شرایط معیشتی مردم تاثیر مثبتی نداشته باشد، در این شرایط باید ظرافت های رسانه ای مد نظر قرار گیرد .
درک درست و منطقی از دغدغه های محیطی و تلاش برای کاهش حساسیت های محیطی نیز ظرافتی است که بر خلاف تصور برخی از فعالان رسانه ای هیچ تضادی با تهور و شجاعت رسانه ای ندارد .
در نهایت بر اساس مقدمات فوق می توان گفت که تهور و شجاعت رسانه ای با شلوغ کاری رسانه ای تفاوت اساسی دارد .اینکه ما تلاش کنیم همه مسائل را از زاویه سیاسی نگاه کنیم و بجای تعمیق اقدامات اعتمادساز بر طبل جدایی و واگرایی بکوبیم نه برای ما نه برای مردمی که ادعای دفاع و صیانت از حقوق آنها را داریم هیچ ثمره مثبتی نخواهد داشت .

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر