Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/4566652663.jpg'
There was a problem loading image 'images/4566652663.jpg'


4566652663.jpg

ترکمن سسی :تاثیر انتخابات مجلس بر مناسبات دولت با مجلس یکی از مسائلی است که همواره مورد توجه تحلیل گران و صاحب نظران قرار گرفته است .

در هفته گذشته این مناسبات در چند یاداشت منتشر شده در برخی از سایتهای محلی استان مورد توجه قرار گرفت .در غالب این یادداشتها نویسندگان با اشاره به برخی از دستاوردهای دولت یازدهم در زمینه های مختلف، تشکیل مجلسی همسو با دولت را یکی از الزامات مهم جامعه قلمداد کردند.
در ادبیات سیاسی مرسوم در کشور ما ایجاد دولت و مجلس همسو با یکدیگررا یکدست شدن حاکمیت نامگذاری می کنند .پدیده ای که چندین بار در تاریخ معاصر سیاسی ما رخ داده است .اما سوال مهم در رابطه با این پدیده این است که در یک نگاه کلی آیا بروز این حالت به مصلحت و منفعت عمومی جامعه است یا خیر ؟
دیدگاهی که اعتقاد دارد دولت و مجلس باید همسو گردد، بر این اعتقاد است که این همسویی باعث   می گردد که دولت با فراغ بال بیشتری بدنبال اجرای برنامه های خود باشد .دراین جهت هم در مسیر همسو کردن مجلس دهم با دولت یازدهم تلاش می کند .
در رابطه با این دیدگاه دوابهام و ایراد اساسی وجود دارد .ایراد اول این است که دولت یازدهم دولتی فراجناحی است و از ساختار ملی و کشوری این دولت تا چیدمان استانی و شهرستانی مدیرانی از دولتهای گذشته در این دولت مشغول به کار هستند .
یکی از شعارهای مستمر رئیس جمهور نیز در دو ساله اخیر این بوده است که تلاش می کند از ظرفیت همه نیروهای سیاسی جامعه بدون توجه به گرایش سیاسی آنها در مدیریت های مختلف استفاده نماید.بر اساس همین دیدگاه نیز مشاهده می کنیم که برخی از افرادی که گرایشات اصول گرایانه دارند نیز در جایگاههای مختلف مورد استفاده قرار گرفتند .بر اساس این وضعیت در صورتی که دیدگاه ذکر شده در ابتدای یادداشت درست باشد و مردم بخواهند به افرادی رای بدهند که یاریگر دولت باشند تکلیف چیست ؟
ابهام و ایراد دوم در رابطه با دیدگاه مورد بررسی در این یادداشت این است که تجربه نشان داده است همسویی سیاسی دولت و نهاد قانونگذاری حاشیه هایی نیز دارد که ممکن است در نهایت خسارتهای جبران ناپذیری را بر جامعه تحمیل نماید .براین اساس نباید آرزوی همسویی کامل دولت و مجلس را داشته باشیم .باید به یاد داشته باشیم مجلس در رابطه با دولت نقش و جایگاه نظارتی دارد و بر اساس این جایگاه استقلال سیاسی آن از دولت لازم و ضروری است .
بنظر می رسد مساله ای که در این زمینه حائز اهمیت است این است که ما باید آرزو کنیم با رشد و تعالی سیاسی نیروهای سیاسی جامعه رفتار سیاسی کنش گران سیاسی ما از منافع عمومی تاثیر بگیرد تا منافع خطی و جناحی !دراین شرایط لازم نیست نگران عملکردهای نمایندگان مجلس باشیم .
تنوع و تکثر دیدگاههای سیاسی در قوه مجریه و مقننه یک نعمت بزرگ است .نعمتی که در صورت استفاده صحیح از آن جامعه به سمت توسعه و پیشرفت حرکت خواهد کرد .




نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر