c_300_250_16777215_10_images_8231.jpgعبدالمناف آق ارکاکلی :در امتداد مسیرهای جاده ی روستايي  آق آباد و به سمت مناطق مرزی گنبد کاووس که حرکت کنیم یادبودهای مرگ را درفاصله هر چند کیلومتری مشاهده مي كنيم.

به گزارش خبرنگار ترکمن سسی از گنبدکاووس یادبودهای مرگ که در کنار جاده ها بنا شده اند نشان دهنده محل وقوع حادثه اي تلخ و مرگ یک انسان در محل به دلیل تصادف رانندگی است،هرچند خانواده تمامي قربانيان حوادث رانندگي چنين يادبودي را بنا نمي كنند.
وقتی به تاریخ تولد و مرگ حکاکی شده بر روی این بناهای کوچک یادبود نظاره می کنیم به سن پایین افرادی که جان باختند پي مي بريم،بسیاری از این افراد فراتر از سن نوجوانی نرفته و بهار عمر خویش را جشن نگرفته اند که اجل یقه آنان را گرفته است.
با چند شاهد و بومیان محل که هم صحبت می شویم آنان نیز کم سن و سال بودن بیشتر این قربانيان را تائید می کنند و از سویی نیز معترف هستند که بیشتر این جان باختگان سوار بر موتور سیکلت بودند که اکثر اوقات مسائل ايمني و فنی را رعایت نمی کنند.
در طیف دیگر بیشتر جان باختگان در حوادث رانندگی در جاده های فوق را روستائیان تشکیل می دهند که امری بدیهی است چرا که مسیر رفت و آمد زحمت کشان عرصه دام و کشاورزی گنبد کاووس است.
در میان اشخاصی که در این مسیرها تصادف می کنند دو گروه کم درآمدها و کم سوادها بیشترین آمار تصادف و مرگ و میرها را دارند،کم درآمدها که به عبارتی هشت آنان در گرو نه شان است توانایی و استطاعت کافی مالی برای خرید وسیله نقلیه مناسب را ندارند که این امر موجب می شود به سمت خودروهای کم کیفیت تر تمایل داشته باشند که چاره ای جز این نیز ندارند و باکوچکترین بي دقتي شاهد اتفاقات ناگوار هستند،طیف کم سواد نیز به دلیل سطح پایین اطلاعات و دانش بیشتر دچار حوادث رانندگی در این جاده ها می شوند که بنظر میرسد در بیشتر جاده های کشور این دو گروه بیشترین میزان تصادفات و حوادث رانندگی را داشته باشند.
از سویی دیگر سطح کیفی جاده ها در این مناطق بسیار پایین است، كمبود تابلو و علائم كنار جاده اي ،جاده های كم عرض و دست اندازهای بسیار با پیچ های خطرناک رانندگی را برای رانندگان سخت کرده است.
نمونه بارز این امر جاده ی آق آباد است که در طول دو سال گذشته عليرغم اقداماتی كه جهت بالا رفتن سطح كيفي آن شده است .باز هم در مناطقی مشاهده می شود که به دلیل بی کیفیت بودن این جاده موازي با آن جاده های خاکی به دلیل کثرت رفت و آمد رانندگان به چشم می خورد و آمارهای غیر رسمی نیز در سالهای گذشته خبرازمرگ سالانه قریب به سی نفر در این مسیر را می دهند.
جاده های مناطق مرزی بخش داشلی برون نيزداراي نواقصي مشابه جاده روستايي آق آباد و در مواردی بدتر از آن است که به دلیل رفت و آمد کمتر نسبت به جاده آق آباد کمتر کانون توجهات بوده است.این مسیرروستايي نیز کیفیت مناسب را ندارد و در مواردی پیچ های فوق العاده خطرناک را دارا است که به اعتقاد رانندگان می توان با امكانات حداقلي وفقط با یک لودر و رفع چند تپه و ترميم مسير دید رانندگان را بیشتر کرد و جلوی برخی تصادفات ناگوار احتمالي را گرفت.
قطعا موارد و مشكلات اين چنيني توجه جدي و عنايت ويژه مسئولين امردراستان، نماينده مجلس ،راهنمايي و رانندگي ، راه و شهرسازي و فرمانداري را مي طلبد تا شاهد بهبود كيفيت راه هاي روستايي و كاهش حوادث و در نهايت  خدمت رساني بهينه به مردم زحمت كش آن مناطق باشيم.

 

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر