c_300_250_16777215_10_images_1122233.jpg

ترکمن سسی :صدای پای انتخابات از راه می رسد و مردم جامعه ما منتظر استقبال از رای گیری و انتخاب کاندیداهای مورد نظر خویش هستند.

این ایام به کوچه و خیابان که پا بگذاری مردم کم و بیش دغدغه انتخابات را دارند و مباحث زیادی درباب انتخابات،کاندیداها و نمایندگان مجلس به گوش میرسد.
حوزه انتخابیه گنبدکاووس به دلایلی چون مرکزیت سیاسی و اجتماعی آن در ترکمن صحرا  از اهمیت خاصی برای ترکمنها برخوردار است.
در این یادداشت به بررسی کوتاه کاندیداهای شاخص و اخبار انتخابات گنبدکاووس خواهیم پرداخت . امیدواریم شامل ضرب المثل معروف نشویم که می گوید: هر گاه می خواهی درباره راه رفتن دیگران قضاوت کنی اول به راه رفتن خودت نگاه کن.
•    رشید خرمالی: وی را می توان فردی نوگرا توصیف کرد که فعالان انتخاباتی شاخصی را سمت خود جذب کرده است،رشید خرمالی فوق لیسانس حقوق بین الملل است و نزدیکانش وی را فردی با افکار مدرن توصیف می کنند،بنظر می رسد اگر بخت با وی یار باشد بتواند آرای خوبی کسب کند،شنیده میشود که رشید خرمالی با توان مالی خوبی پا به عرصه انتخابات می گذارد.شاید رشید خرمالی بتواند موجی نو در انتخابات گنبدکاووس ایجاد کند.
•    بایرام گلدی برمک: نماینده سابق مردم کلاله در دوره هفتم مجلس است.وی فوق لیسانس حقوق خصوصی است و تسلط خوبی نیز بر قانون و رویه قضایی کشور دارد.از ویژگی های بارز وی می توان به فن سخنوری و لابی گری بالا اشاره کرد.برمک درانتخابات دوره هشتم مجلس به مرحله دوم انتخابات مجلس در گنبدکاووس راه یافت که با اختلاف جزیی در رقابت با عبدالله رستگار ناکام ماند.در همان دوره در مرحله دوم انتخابات حکیم طیار فرزند شهید اترک طیار از وی حمایت همه جانبه کرد اما در این دوره با توجه حضور قره جه طیاردرعرصه رقابتها تداوم این حمایت بعید بنظر می رسد.
بایرام گلدی برمک از کاندیداهایی به شمار می رود که نزد عامه مردم طرفداران زیادی دارد و از کسانی است که برخی از فعالان یاشولی نما به جرم غیر بومی بودن سعی در حذف وی به نفع کاندیدایی خاص دارند،بنظر می رسد بایرام گلدی برمک بتواند موجی جدید در جامعه به راه بیاندازد.وی اعلام کرده است که این دوره از انتخابات آخرین فعالیت انتخاباتی وی در گنبدکاووس است.
•    محمد شریف نیا: وی دکترای مدیریت استراتژیک دارد، بیشتر کسانی که با وی هم صحبت شده اند شریف نیا  را فردی نوگرا می دانند.محمد شریف نیا در دوره قبل انتخابات مجلس از حوزه انتخابیه کلاله کاندید شد که توانست نود درصد آرای طایفه آق آتابای را اخذ کند و فقط به دلیل کثرت طایفه گوکلان قافیه را به رجبی واگذار کرد.
محمد شریف نیا متولد روستای نارلی داغ گنبدکاووس است . وی نیز چون بایرام گلدی برمک به جرم غیر بومی بودن مورد قهر برخی یاشولی نماهای گنبدی است که وی اعلام کرد:حاضر است پنجاه درصد خطا درباره خود را قبول کند.شریف نیا اعلام کرده است در هر مناظره و بحث انتخاباتی در گنبدکاووس باهر شرایطی شرکت خواهدکرد.محمد شریف نیا توانسته است فعالان شاخص انتخاباتی را سمت خود جذب کند و بنظر میرسد بتواند موجی جدید در گنبدکاووس راه بیاندازد.
•    ارازمحمد مغربی قجق: معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش گنبدکاووس و رئیس سابق ستاد ترکمنهای حامی  احمدی نژاد در گنبدکاووس است.ارازمحمد مغربی قجق از حمایت نقدی گل چشمه سود می برد و توانسته است برخی از فعالان انتخاباتی را سمت خود جذب کند.
ارازمحمد مغربی قجق با توجه به اینکه اولین دوره حضور وی در انتخابات است فعلا نتوانسته رابطه ی مناسبی با مطبوعات برقرار کند و بنظر می رسد باید برای ارائه نظرات خویش به اقشار جامعه بیشتر در مطبوعات دیده شود.
•    عبدالصمد بردی پور: وکیل پایه یک دادگستری و از جوان پسندترین کاندیداهای گنبدکاووس است که در دوره قبل علی رغم تلاش وافری که انجام داد با کمی بد اقبالی ازراهیابی به مجلس بازماند.
فعالان انتخاباتی گنبدکاووس از دلایل اصلی رای بالای عبدالصمد بردی پور در دوره قبل را ردصلاحیت های کاندیداهای شاخص منطقه چون بایرام گلدی برمک و امانقلیچ شادمهر عنوان می کنند.
عبدالصمد بردی پور نیز توانسته است برخی از فعالان شاخص را سمت خود جذب کند،این وکیل جوان گنبدی که از خانواده ای شناخته شده در گنبد است ، شاید از گزینه های اصلی  کسب آرای بالا باشد،ولیکن احتمال تکرار چهل و دو هزار رای دوره قبل برای وی دشوار  بنظر می رسد.
عبدالصمد بردی پور در اتحاد آغزی بیرلیک شورای شهر گنبد کاووس و انتخاب یازده نفر به عنوان جوانی نوگرا نقشی اساسی داشت که به این دلیل مورد احترام برخی یاشولی ها است.
شنیده می شود عبدالصمد بردی پور با توان مالی خوبی پا به میدان انتخابات می گذاریم.
•    سلیمان هاشمی: بخشدار سابق داشلی برون که در دوره قبل انتخابات با اقبال عمومی روبرو شد،وی هم اکنون از کاندیداهای شاخص منطقه محسوب میشود.بنظر بسیاری از فعالان انتخاباتی گنبدکاووس دلیل رای بالای وی در دوره قبل رد صلاحیت کاندیداهای شاخص گنبدکاووس بود.
سلیمان هاشمی از توانایی مالی بالایی برخوردار نیست و شاید به همین دلیل نیز بسیاری از فعالان انتخاباتی و یاشولی نماهای انتخاباتی وی را تنها گذاشتند.
•    محمد قلی مارامایی: نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس هفتم که از نظر عملکرد و اخذ بودجه و اعتبارات از پرکارترین نمایندگان ترکمن صحرا به حساب می آید که تا چندی قبل در موردحضور او در کارزار انتخابات تردید بود.حال باید دید آیا می تواند سنت شکنی کند و به مجلس راه یابد یا چون بسیاری از نمایندگان مجلس ناموفق خواهد بود.شنیده می شود محمدقلی مارامایی به طیف اصلاح طلب نزدیک است.
•    قره جه طیار: فوق لیسانس علوم سیاسی ، دانش آموخته دوره هاي ارشد مديريت و رئيس  بانک تجارت شعبه كلاله است،بسیاری وی را به طیف اصولگرا نزدیک می دانند ولیکن وی خود را مستقل می داند.قره جه طیار که در دوره ی هشتم انتخابات مجلس ناموفق بود برخی از فعالان ستاد خویش را از دست داده است و در مقابل برخی از فعالان را به سمت خود جذب کرده است،قره جه طیار رابطه خوبی با یاشولی های سنتی دارد.
•    از دیگر کاندیداهای احتمالی مجلس در گنبد می توان به علی رهبر و ارازمحمد حاجی قادری اشاره کرد که فعلا در حالت سکوت به سر می برند.
•     از منابع موثق شنیده میشود که برخی از فعالان قدیمی  گنبد اجماع خویش را بر روی دو نفر از کاندیداهای مجلس قطعی کردند و تخریب کاندیداها به بهانه های چون غیر بومی بودن و عدم تمکین به  نظرات برخی از فعالان سنتی است. این فعالان که در برخی مواقع به خود یاشولی هم داده اند ، در یکی از جلسات برای توجیه عملکرد خویش گفته اند : بی سواد راهی مجلس شود اما گنبدی باشد مگر شهید طیار باسواد بود؟
•    از منابع موثق نیز شنیده می شود که بزرگان دو طایفه در گنبدکاووس با بیان اینکه اگر ما اجماع کنیم می توانیم هر دوره یک نفر از دوستان خود را راهی مجلس کنیم نقش قریب به پانزده طایفه دیگر یا بیشتر را بی اثر می دانند.
•    از منابع موثق شنیده می شود که تعدد کاندیداها و اعلام حضور برخی ها عوام فریبی انتخاباتی است و فعالان سنتی از گنبدکاووس قصد دارند به بهانه اجماع کاندیداهایی که با برنامه آنها جلو آمده بودند را خط بزنند و در صورت عدم تمکین سایرین هوار بزنند فلانی ضد ترکمن است،چرا فلان کس به اجماع تن داد اما فلانی خیر؟
•    فعالان انتخاباتی ستادهای مختلف در گنبدکاووس از برجسته سازی غیراخلاقی چند کاندیداعلی الخصوص کاندیدای مورد اجماع احتمالی توسط یاشولی های سنتی در سایتی محلی گله مند هستند به گفته این فعالان سایت مذکور با جانبداری فراوان قلم فرسایی می کند و مطالبی چون حضور فرد الف در مسجد و نگارش تحلیل هایی موافق برخی ها در قالب شنیده ها نخ نما شده است.
•    از منابع موثق شنیده می شود برخی کاندیداها برای قیچی کردن کاندیداهایی دیگر و به تحریک مدعیان یاشولی گری پا به عرصه انتخابات می گذارند.
•    در گنبد برخی فعالان نواندیش چاره کار را مناظره کاندیداها در منظر عموم به صورت علنی و جلوی دوربین ها می دانند تا سانسوری صورت نگیرد.

عبدالمناف آق ارکاکلی

دیدگاه‌ها  

+1 #1 شیر محمد 1394-06-10 22:07
تعریف از کاندیدای خاص در متن فوق خارج از عرف خبر نویسی می باشد. لطف کنید در نوشته های خود بیطرف باشید.
ترکمن سسی:با تشکر از کاربر گرامی .ممکن است مبحث مربوط به یکی از کاندیداها پررنگ تر شده باشد .اطمینان داشته باشید قصد و غرضی پشت آن نبوده است .در عین حال فرمایش شما را قبول داریم که در همه ظرایف باید دقت کنیم تا بی طرفی فدا نشود .ممنون از تذکر بجای تان.
نقل قول کردن
-3 #2 طرفدار 1394-06-11 11:39
قره جه طيار در عين حال دانشجوي كارشناسي ارشد حقوق خصوصي نيز مي باشد.در دوره هشتم وي عمدتا به دليل فعاليت دير هنگام عليرغم راي نسبتا مناسب ،ناكام بود.
نقل قول کردن
+7 #3 پارسا 1394-06-11 14:12
با تکیه بر این اخبار آیا خبر های ورود احتمالی آقای نورمحمد جعفری (معاون اسبق فرماندار گنبدکاووس) بی پایه محسوب میشود؟
ترکمن سسی:تقریبا
نقل قول کردن
-11 #4 آچيك 1394-06-11 20:18
آقاي آق اركاكلي شماكه خيلي روشن فكر ماب وضدقوم پرستي ومخالف بحث روي بومي گرايي گنبد هستي لطفا يكطرفه قلم فرسايي نكن وبراي رسيدن به مقاصد خاص انتخاباتي گروه غيربومي خود ياشولي هارازيرسوال نبريددرگنبدقحطالرجال نيست برادر
ترکمن سسی:ایشان یاشولی ها را زیر سوال نبرده اند ایشان برخی ازافراد را که با سو استفاده از نام یاشولی در حال کسب رانت برای خود و فرزندان شان هستند زیر سوال بردند.متاسفانه اخلاق رسانه ای دست ما را بسته و الا مصادیق عینی رخی از رانت خواری را هم می توانستیم بگوییم تا مردم گنبد بدانند برخی از افراد به اسم یاشولی گری چه ها که نمی کنند.یاشولی واقعی باید به فکر منافع مردم باشد نه اینکه بعد از انتخابات از جایگاه خود برای کسب موقعیت و امتیازات سو استفاده کند.
نقل قول کردن
-11 #5 كمال 1394-06-12 09:33
سلام من يكي از دوستان نزديك نورمحمد جعفري هستم. ايشان قطعا در انتخابات ثبت نام وشركت خواهندنمود؛اما باسياستهاي خاص خودشان.حتي شعارانتخاباتي خودشون رو مشخص كردن. جعفري كارشناس ارشد مديريت دولتي و كارشناس كشاورزي و درامور بودجه و اقتصاد بسيارخبره هستن كه دوست و دشمن به آن اذعان دارند. ازسايت وزيني چون شما بعيد است كه بدون پرسيدن ارخود آقاي نورمحمد جعفري اين خبر رو منتشر ميكنه. بازهم از مطالب خوبتون تشكر ميكنم.
ترکمن سسی:در صورت صحت این ادعا انتقاد مطرح شده کاملا درست است و باید دقت بیشتری صورت می گرفت .البته ممکن است چون آقای جعفری هنور استارت فعالیتهای خود را نزده اند مغفول واقع شده باشند .امیدواریم تا شنیده های بعد قدری در فضای جامعه محسوس تر فعالیت کنند تا حق ایشان نیز دررسانه ها تضییع نگردد.
نقل قول کردن
-6 #6 آتلان گنبدی 1394-06-13 13:05
دراین دوره انتخابات مجلس استادقربان محمدحسن نژادباجذب نیروهای جوان ودانشگاهی حدودسه ماه است که درهرکوی وبرزن حضورفعال داردوهرجا حضورپیداکرده مردم ازاوبه حرمت شهید معمی هلاکو استقبال بی نظیرداشتند.چطورمیشه سایت فوق ازاین جریانات بی خبراست.اویک پدیده درانتخابات است.
ترکمن سسی:دوست عزیز ماشاالله در این دوره کاندیداها اینقدر زیاد شده اند که حساب کار از دست همه در رفته است .امیدواریم ایشان هم موفق باشند
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر