c_300_250_16777215_10_images_1122233.jpg

ترکمن سسی- عبدالمناف آق ارکاکلی :انتخابات از مسائل مهم اجتماعی است که رنگ و بوی سیاسی آن بر دیگر جنبه ها تسلطی غیر قابل انکار دارد.

در این میان مسئله ای که در نظام اسلامی و ارزش های اجتماع بر روی آن تاکید وافر می شود رعایت اخلاق در انتخابات و سیاست است.از دیرباز نظریات بی شماری درباب رعایت اخلاق در سیاست نزد فیلسوفان و اندیشمندان سیاسی مورد بحث و گفتگو بوده است.شاید بیشتر توجهات به کتاب شهریار نوشته نیکولای ماکیاول باشد که در آن کتاب هدف یک سیاست مدار راه  رسیدن به قدرت می داند و می نویسد هدف وسیله را توجیه می کند،گرچه بر روی نظریات وی موافقان و مخالفانش تئوری پردازی زیادی کرده اند که از حوصله متن خارج است.
در جامعه سنتی و نیمه سنتی ترکمن صحرا رعایت اخلاق امری الزامی محسوب می شود چرا که ارزش های دینی در این جامعه باعث به وجود آمدن ارزش های متعالی زیای در طول سالیان متوالی شده است.
مردم ترکمن صحرا در انتخابات مجلس شورای اسلامی ادوار گذشته شاهد شکستن ارزش های اخلاقی بی شماری بوده اند که باعث تخریب افرادی در اجتماع و کسر شان عامل و فاعل شده است.
کوچک ترین نکته انحرافی در انتخابات از قبیل تهمت،تخریب شخصیت،هتک حیثیت اجتماعی و خانوادگی به دلیل توجه مردم به مسئله خطیر انتخابات تبدیل به شایعه ای بزرگ می شود به قولی مسئله ای که در شهری کوچک سریع تر از شایعه می پیچد خود شایعه است.
به عنوان مثال در انتخابات یکی از حوزه ها که مردم شاهد دور دوم انتخابات بودند ،از روحانی شاخص  برای تخریب شخصیت یکی از کاندیداها استفاده ابزاری شد و به وی تهمت های عقیدتی زده شد که در نتیجه آن برخی از مردم روی به طرف مقابل آوردند.این عمل در حالی اتفاق افتاد و چندین بار هم بصورت های متفاوت در حوزه های مختلف اتفاق افتاده است که در قانون تفتیش عقاید نداریم و حتی قرآن کریم نیز می گوید: به بت های مشرکین اهانت نکنید آنها برایشان مقدس هستند.
این نوع ترفند و استفاده از عقاید پاک اسلامی مذهبی قوم ترکمن یکی از زشت ترین و غیر انسانی ترین اعمالی است که می تواند در صحنه انتخابات منطقه روی بدهد.
منطقه ترکمن صحرا از درد طایفه گرایی می نالد.این آفت مهلک که نیروهای انسانی توانمند و متعهد به جرم طایفه کوچک خویش در آتش آن خاکستر می شوند توسط بزرگان طوایف تاثیر گذار در انتخابات نشر داده می شود برای اثبات این مدعی کافی است چند سخنرانی بزرگان این طوایف را در برهه های حساس تبلیغات کاندیداها مشاهده کنید تا شاهد تهمت های بی شماری به رقبا باشید.
از نظر فعالان انتخاباتی علاوه بر شایسته سالاری در انتخاب کاندیدای اصلح،توان مالی نیز در دو دوره اخیر تعیین کننده بوده است و تعداد کمی  از مردم عملا اعلام می کنند رای خویش را می فروشند و کاندیداها نیز از این فرصت استفاده می کنند.با عامه مردم که در این مسئله حساس هم صحبت می شویم به نکات دردناکی می رسیم.مردم ساده ما می گویند: وقتی همه اطرافیان کاندیداها بخاطر پول از وی حمایت می کنند چرا ما نگیریم؟ چرا وقتی بزرگان ما می گیرند ما نگیریم؟ مگر نماینده برای ما چه می کند جز وعده های پوشالی؟
این عمل تا حدی شایع شده است که یکی از نمایندگان مجلس وقتی با اعتراض یکی از اعضای جامعه روبرو شد که چرا به تو رای دادیم؟ به صراحت می گوید: شما به من رای ندادید،رای خود را فروختید.
هزینه های انتخاباتی در حالی در این حد انجام می گیرد که شاید حقوق ماهانه ده نماینده مجلس برای دوره چهارساله باشد که تشنگان خدمت به مردم منطقه چند برابر حقوق چهارساله نماینده مجلس هزینه می کنند.
یکی از سوالات مهمی که برای دانشجویان و جوانان ما تبدیل به سوژه شده است، بیان این نکته است که چرا نمایندگان ما در دوره بعدی انتخابات با ریزش شدید انتخابات مواجه می شوند؟
فعالان انتخاباتی منطقه ترکیب قومی و طایفه ای منطقه را از علل اصلی می دانند که سخن درستی است ولیکن عامل دیگر ضعف نمایندگان ما در نظر مردم است،حال چه عاملی باعث نارضایتی عامه مردم شده است؟
   فعالان انتخاباتی جواب سوال را در سطح توقعات و انتظارات بالای مردم می دانند ولیکن به عنوان مثال چرا رفتار مردم با شهیدان اترک طیار و معمی هلاکو این گونه نبود؟ جواب سوال در صداقت این عزیزان بوده است،به تریبون های انتخاباتی کاندیداهای مجلس که بنگریم وعده های دروغین زیادی در هر کوی و برزن به مردم حواله می کنند که خارج از اختیارات نمایندگان مجلس است.این گونه وعده ها نیز باعث سطح انتظارات وتوقعات بالای مردم منطقه شده است.
برجسته سازی واهی کاندیداها توسط هواداران آنها که توسط خود کاندیدا مدیریت می شود که به هزارویک جا وصل هستیم و مشکلات مردم با یک تماس حل شدنی است.اصولا برجسته سازی ها به دو صورت انجام می گیرد بزرگ نمایی غیر واقعی و تخریب کاندیداهای مقابل که در هر صورت کاری غیر اخلاقی قلمداد می شود.
کاندیداها و هواداران آنها باید به این موضوع عالم باشند که آینده دباره آنها قضاوت خواهد کرد،اگر به آینده ها نیز اعتقادی نداشته باشند لااقل باید به وجدان بیدار خود مراجعه کنند و اخلاق را زیر پا نگذارند تا فردای قیامت روسیاه نباشند.

دیدگاه‌ها  

+4 #1 ناصر 1394-06-21 13:08
با سلام / ضمن تائید سوال و پاسخ "چرارفتار مردم با شهیدان اترک طیار و معمی هلاکو این گونه نبود؟" مطلبی را برای کاندیداها و کاربران محترم عرض میکنم . در سخنرانی های شهید "اترک طیار" که در ویدئوهای ضبط شده موجود میباشد در مقابل خواسته ها همیشه این جواب را میداد " من تلاشمی ادرم و اخلاص وعده نی بریارم" کاندیداها باید از این جملات درس بگیرند. و مطلب دیگر جهت یادآوری به جوان با انگیزه و خوش فکر جناب آقای عبدالمناف آق ارکاکلی در خصوص شهید اترک طیار ، ایشان دارای مدرک دیپلم ، ولی علم ایشان از دکتری بالاتر بود . فردی با ذکاوت و با هوش ، اگر فردی را برای اولین بار دیده بود در دیدار بعدی با اسم طرف را خطاب میکرد انگار که چندین سال با وی آشنا بود . در مورد دست بقلم ایشان ، فی الفور و بدون توقف و بدون قلم خوردگی مطلبی ..... بدلیل طولانی بودن بقیه در کامنت بعدی ....
نقل قول کردن
+3 #2 ناصر 1394-06-21 13:09
ادامه کامنت قبلی/ .... را حتی 10 صفحه بود ، آنی می نوشت . در خصوص دیدگاهها و ارائه طرح در مجلس ، در بعد مسائل و مشکلات اقتصادی که برای اولین بار در مجلس شعر معروف " کم نان تاپمز ایماگه ...... مختومقلی فراغی را بزبان ترکمنی سرود و در ادامه به فقر موجود در جامعه و اشاره به اینکه شریانهای اقتصادی دست افراد محدودی میباشد ایراد سنخرانی نمود که" روزنامه سلام " در سال 72 در تفسیر سخنان شهید اترک طیار مطلبی نوشت و عنوان کرد که " این درست ترین نظریه ایست که تاکنون در مجلس شنیده است" .
نقل قول کردن
0 #3 آرمانی 1394-06-26 01:21
سطح سواد ان موقع و میزان توقع الان مردم خیلی بیشتر از ان زمان شده
خدا میداند شاید حتی اگر ان بزرگواران در قید حیات هم می بودند نماینده ممتد این دوران شاید نمیشدند و شاید خیلی لارم نباشد که مدام وقتی صحبت از مجلس و انتخابات که میشود در مقام مقایسه ان بزرگواران را هم وارد بحث کنیم چرا در ان دوران هم طرفداران دو گروه ( شهیدان طیار و هلاکو) نسبت به هم ایراداتی را بر هم وارد می کردند (فارغ از صحت وسقم )
و مثل قدیمی می گوید پشت سر مرده صحبت کردن خطاست پس وقتی عملکرد انان را در دوره خودشان نتوانیم مورد بحث و تحلیل قرار دهیم پس چه لزومی دارد انان نیز به نوبه خود و در زمان خود تلاش در حد توان خود را انجام دادند
نقل قول کردن
0 #4 آرمانی 1394-06-26 01:21
بزرگنمایی بیش از حد و اینکه مثل و مانندی ندارد این را تداعی می کند که منطقه در سطح بسیار پایینی قرار دارد و کل بضاعت ترکمنها همین بوده و بس ..پس بنابراین این تفکر راهیست پر اشتباه و منطقه پر است از استعداد های بالقوه که امادگی خدمت به منطقه و کشور هستند
اما برادران و خواهران عزیز سطح عمومی توانمندی کاندیداها بدلیل روش غلط انتخاب بازیچه ای برای برخی افراد فعال منفعت طلب وکم عقل شده است با انتخاب صحیح میزان مشارکت افراد توانمند و محترم را بیشتر کنیم تا بتوانیم از افراد قوی کارهای بزرگ برای منطقه و کشور عزیزمان به ارمغان بیاوریم
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر