c_300_250_16777215_10_images_021242442365646.jpg

ترکمن سسی: ایوب مهماندوست :وقتی پای صحبت جوانان۳۵ ساله ترکمن می نشینم حرف های جالبی    می زنند.

اکثر آنها بر سر یک موضوع اتفاق نظر دارند.آنها می گویند وقتی در دانشگاه های خارج از استان حرف طلاق و جدایی پیش می آمد ما با افتخار می گفتیم که در ترکمن صحرا طلاق وجود ندارد و این چنین به ملت ترکمن صحرا افتخار می کردیم.
اما گویا امروزه چنین افتخاری برای ترکمن ها صدق نمی کند و آنچه بیشتر به گوش می رسد افزایش چشم گیر طلاق در دهه های آخر هستیم که آفتی برای منطقه ترکمن صحرا شده است.
وقتی دو زوج از هم جدا می شوند ممکن است علت های مختلفی داشته باشد اما خیلی از طلاق هایی که در ترکمن صحرا رخ می دهد بر سر موضوع کوچکی است که می تواند منجر به طلاق نشود. در گذشته ای نچندان دور احترام به یاشولی ها و پذیرش حرف آنها به عنوان نتیجه کار از طرف جوانان ترکمن مشهود بود ولی امروزه و با گذشت زمان جایگاه یاشولی ها در جامعه ترکمن نشین کمرنگ شده است و این خود دلیلی بر پذیرش آسیب توسط اجتماع می باشد.
یاشولی ها و بزرگان هر موقع اختلافی بین دو زوج ترکمن پیش می آمد آنها را نصیحت و روشن می ساختند و از جدایی آنان ممانعت می کردند،جوانان نیز حرف یاشولی ها را زمین نمی زدند و خواسته آنان را قبول می کردند ولی امروزه با کاهش نقش یاشولی ها افزایش آسیب جامع ترکمن به ویژه طلاق را شاهد هستیم.هرچند نمی توان عامل اصلی طلاق در ترکمن صحرا را عدم تبعیت از یاشولی ها دانست ولی درصد قابل توجهی از امر طلاق را می توان به آن اختصاص داد که با دخالت یاشولی ها و پذیرش آنان توسط جوانان شاهد رشد اجتماعی جامعه ترکمن صحرا باشیم.
یکی از عوامل اصلی طلاق در منطقه ترکمن صحرا عاملی خانمان سوز به نام اعتیاد است.طبیعتا فردی که دچار این آفت می شود فساد اخلاقی در وی ایجاد می شود و زمینه  برای ناسازگاری های عاطفی و فکری با همسر و خانواده خویش فراهم می شود.بنابراین همیشه به جوانان در آستانه ازدواج توصیه می شود قبل از ازدواج هوشیارانه عمل کرده و به تحقیق دقیق در مورد همسر آینده خود بپردازند.
خیلی ها معتقد هستند یکی از عوامل مهم دیگر که منجر به طلاق در ترکمن صحرا می شود عدم بلوغ فکری زوجین است یعنی بعضا دیده شده است که خانواده ها فرزندان خود را در سنین بسیار پایین زوج می دهند که متاسفانه به دلیل عدم بلوغ فکری زوجین منجر به طلاق می شود.
امروزه با گسترش شبکه های اجتماعی مجازی شاهد دوستی های جوانان از این طریق هستیم که این دوستی ها اکثرا به ازدواج ختم نمی شود ولی سعی می کنند پس از ازدواج با فرد دیگر این دوستی را نیز حفظ کنند. که این امر نیز زمینه ایجاد طلاق را فراهم می آورد.
خیلی از جوانان ما ازدواج خودسرانه انجام می دهند ،ازدواج هایی که رضایت پدر و مادر را به دنبال ندارد.شاید در این باره ناپختگی جوانان و عدم استفاده از تجربیات بزرگان بالخصوص پدر و مادر  گران تمام شود.جوانانی که از احکام ازدواج و طلاق کم می دانند و زندگی خود را احساساتی و به دور از حکم عقل شروع می کنند .
یکی دیگر از علت های طلاق در ترکمن صحرا این است که برخی خانواده ها تصمیم نهایی را به دختر واگذار نمی کنند و بعضا دیده شده است با اینکه دختر برای ازدواج با شخصی خاص رضایت ندارد ولی از طرف خانواده مجبور می شود به عقد آن شخص در آید که این امر سبب می شود زوجین مذکور احساس خوشبختی نکنند و با نفرت به یکدیگر عمر خویش را سپری کنند.البته این مسئله خوشبختانه امروزه کاهش پیدا کرده و بیشتر، دختران تصمیم نهایی را می گیرند.همچنین متاسفانه هنوزم مرد سالاری در ترکمن صحرا وجود دارد و مرد ترکمن در تلاش است که به همسر خود رهبری کند.
رسول اکرم صلی الله علیه وسلم می فرمایند:هیچ مومنی نباید با همسرش دشمنی ورزد،زیرا که ممکن است اخلاقی از او را نپسندد ،اما از اخلاق دیگر او راضی باشد.
بدین جهت از جوانان درخواست داریم روی یکی از مهم ترین رویدادهای زندگیشان یعنی انتخاب همسر هوشیارانه عمل کنند و از انتخاب احساساتی جدا خودداری کنند و تحقیق در مورد فرد مورد نظر را با جدیت انجام دهند.

دیدگاه‌ها  

+2 #1 داوود 1394-06-28 15:01
فعلا که دخالتای بی مورد یاشولیا باعثشه.
همیشه نمیشه یچزی ثابت باشه غیر اون بود درست میشد، گاهی تعصب و اصرارهای بی مورد و تفکرات سطحی یاشولی ها علتش هستش.یکم تحقیق کنین سطحی نگر نباشین.
نقل قول کردن
-1 #2 ییگیت 1394-06-30 15:27
با سلام
بنظر اینجانب شاید عوامل فوق الذکر باعث جدایی زوجین باشه اما بنظر من عامل اصلی این جدایی ها دین گریزیه- دور شدن از دین ودیانت - دور شدن از گفتار خداوند- دور شدن از خداوند مهمترین عوامل طلاق میباشند-
چرا که امروزه نان حلال خور در جامعه کمتر شده همه بفکر نان هستند اما نه حلال- دیگر حلال وحرام برای مردم معنا ندارد- همان نان حرام بر سر سفره های من وتو است و ما به خانواده و زن وبچه میدهیم-و زن وبچه ما نیز با این نان بزرگ می شوند که عواقب ان طلاق اعتیاد فحشا قتل خودکشی خیانت و ..... میباشد.
در گذشته خانواده ها حتی با نان خالی شکم سیر می کردند و می خوابیدند و زن خانه به لقمه ای نان قانع بود اما امروزه ....
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر