c_300_250_16777215_10_images_photo_2025-10-23_18-33-51.jpg

 

ترکمن سسی - عبدالعظیم دوجی - گاهی از دل خاک همین سرزمین، کسانی می‌رویند که با قلم‌شان ریشه‌های فرهنگ را زنده نگه می‌دارند. بیستمین نشست دورهمی تشکل سرای فرهنگ و رسانه در ۲۳ مهرماه، به معرفی آثار و اندیشه‌های دکتر ستاربردی فجوری اختصاص داشت؛ ...

 

فرزندی از روستای اجن‌سنگرلی، معلمی که سال‌ها چراغ دانایی را در کلاس‌های خاکی روشن نگه داشت و پژوهشگری که تاریخ را با نگاهی عاشقانه و پرسشگرانه ورق می‌زند. در این نشست که با همکاری انجمن ادبی قورقوت آتایکلاله و نیز همکاری و همیاری شورای و دهیاری روستای اجن‌سنگرلی برگزار شد، مهمانانی از جرگلان تا مازندران، از تهران تا اصفهان گرد هم آمده بودند. تا از قلم و اندیشه‌ی مردی بشنوند که زندگی‌اش را وقف آموزش و فرهنگ کرده است.

چهار تن از محققان و پژوهشگران برجسته، به بررسی و تحلیل آثار دکتر فجوری پرداختند؛ رحمت اله رجایی دبیر این نشست، ضمن بیان دلیل انتخاب دکتر فجوری برای این مراسم به معرفی کتاب روزشمار تاریخ معاصر و ترکمن‌صحرا پرداخته و آن را ادامه کتاب مخابرات استرآباد حسینقلی مقصودلو معرفی کرد.

سخنران دیگر اغول‌مایا سمیع‌زاده ضمن معرفی کتاب بازی‌های بومی و محلی ترکمن‌ها بر ارزش این کتاب صحه گذاشته، آن را بسیار ارزشمند توصیف کرد.

هم چنین دکتر ابراهیم کلته به معرفی کتاب تحول روستایی پرداخته و این کتاب را در نوع خود بسیار جالب و خواندنی توصیف کرد.

و در آخر نیز دکتر مصطفی نوری معاون پژوهش و تحقیق مرکز اسناد ایران نیز به معرفی کتاب اولین تحصیل کرده‌های ترکمن پرداخته و این کتاب را به جهت کارهای میدانی صورت گرفته بسیار ارزشمند دانست که در تاریخ ترکمن ماندگار خواهد بود.

  دکتر فجوری 15 عنوان کتاب و بیش از هفتاد مقاله در کارنامه علمی خود دارد که هر یک برگ درخشانی از تاریخ و فرهنگ این سرزمین‌اند.

در ادامه این نشست، نوای نی و صدای دل‌انگیز دوتار، فضای محفا را آکنده از حس و هویت ترکمن‌صحرا کرد؛ آنجا که شعر، پژوهش و موسیقی در یک لحظه به هم رسیدندو دل‌ها را با نغمه‌ی اصالت و عشق به شوق آوردند.

دکتر فجوری، فرهنگیِ فروتن و اندیشمند که از کلاس‌های ساده‌ی روستایی تا جایگاه پژوهش در سطح ملی، راهی را پیموده که سرشار از عشق، ایمان و ماندگاری است. او نماد روشنفکری بومی‌ست؛ مردی از مردم، برای مردم،که با قلمش، فرهنگ ترکمن‌صحرا را در دل تاریخ جاودانه کرده است.

  در پایان مراسم لوح یادبودی که از طرف تشکل سرای فرهنگ و رسانه آماده شده بود توسط استاد تاریخ ترکمن محمد قجقی به پاس قدردانی از زحمات دکتر ستاربردی فجوری به وی تقدیم شد.

 

گزارشگر : عبدالعظیم دوجی

 

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر