c_300_250_16777215_10_images_139404031532075545565644.jpg

ترکمن سسی-رئیس محیط زیست شهرستان های ترکمن و گمیشان از دستگیری اولین گروه صیادان متخلف خبر داد که برای زنده گیری پرندگان آبزی، مهاجر و زمستان گذران در تالاب بین المللی گمیشان در شمال غرب استان گلستان دام هوایی نصب کرده بودند.

به گزارش خبرنگار ترکمن سسی به نقل از ایرنا علی بیانی اظهارداشت: هرچند کلونی ها و هسته های اصلی این گونه پرندگان و از جمله کوکرهای شکم سفید (باقرقره) هنوز به تالاب بین المللی گمیشان تیامده اند ،اما سودجویان و متخلفان برای تعداد اندکی از جمعیت این پرندگان که به عنوان پیش قراولان دسته های اصلی به زیستگاه های منطقه آمده اند نیز دام پهن کرده اند.

نصب دام های هوایی برای صید و زنده گیری پرندگان آبزی و کنار آبزی در حالی انجام می شود، که هنوز میزبانی تالاب از پرندگان مهاجر آغاز نشده است.

بیانی اضافه کرد: در همین راستا ودر طول دو شب گذشته ماموران محیط زیست منطقه 500 متر دام هوایی را جمع آوری و یک نفر متخلف را قبل از به دام افتادن پرندگان دستگیر کردند.

به گفته وی از این متخلف یک دستگاه موتور سیکلت و چندین علمک دام هوایی نیز کشف و متهم با تشکیل پرونده به محاکم قضایی شهرستان معرفی شد.

بیانی همچنین اظهار داشت: همزمان با فرارسیدن شب و تاریک شدن هوا متخلفان مبادرت به نصب دام هوائی می کنند که با برنامه ریزی های صورت گرفته در محیط زیست چهار اکیپ گشتی موتوری و خودرویی وظیفه حفاظت از پرندگان بومی و مهاجر را برعهده دارند.

تالاب گمیشان با وسعتی افزون بر 14 هزار هکتار در شمال شهرستان گمیشان واقع است و تنها تالاب ساحلی استان گلستان محسوب می شود. گمیشان در شمال غربی استان قرار گرفته و هم مرز با کشور ترکمنستان بوده و زیستگاه های بی شماری در حوزه استحفاظی آن قرار گرفته که از آن جمله می توان به منطقه شکار و صید ممنوع تالاب گمیشان و نیز بخشی از منطقه شکار ممنوع صوفی کم اشاره کرد.

همه ساله این منطقه گلستان میزبان تعداد زیادی از پرندگانی است که از نیم کره شمالی به مناطق جنوبی مهاجرت می کنند و ماه ها در این محل حضور داشته و مجددا برای جوجه آوری به وطن اصلی خود باز می گردند.

در این خصوص سالانه شاهد حضور ده ها گونه پرنده مهاجر و بومی ایران در تالاب گمیشان هستیم که برای زمستان گذرانی به این منطقه می آیند و از میان آنها می توان انواع غازها، آب چلیک ها، چوب پا و اردک ها را نام برد.

در میان این پرندگان انواع نادر هم وجود دارد که در خطر انقراض بوده ،اما حمایت شده هستند که می توان به غاز پیشانی سفید، گیلان شاه، غاز خاکستری، قوی گنگ و قوی فریاد کش اشاره کرد. کوکر شکم سفید از پرندگانی است که در 15 سال گذشته از پراکندگی فراوانی برخوردار بوده، اما اکنون شمار آن در زیستگاه ها کاهش چشمگیر یافته است.

پرواز این پرنده سریع بوده و اغلب به صورت گروه های بزرگ هستند که ضمن پرواز دسته های کوچکی از آنها جدا می شوند. به گفته مسوولان محیط زیست 114 گونه پرنده مهاجر در استان گلستان زمستان گذرانی و نیز زاد و ولد دارند.

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر