c_300_250_16777215_10_images_0146.jpg

ترکمن سسی :از حوالی ظهر روز پنج شنبه انتشاراخبار تدریجی از وقوع حادثه غم انگیز در مناسک حج  امسال ،شیرینی عید قربان امسال را در کام همه ما تلخ کرد .

حادثه به قدری عظیم بود که به سرعت به خبر اول رسانه ها تبدیل شد .دراین میان ازعصر پنج شنبه اخباری در زمینه جان باختن تعدادی از ترکمنهای اهل سنت در این حادثه  حساسیت های افکار عمومی را در این  رابطه بیشتر کرد. در نهایت هم تا زمان نگارش این یادداشت آمار جان باختگان این حادثه بیش از 1500 نفر شده است .تعداد حجاج ایرانی جان باخته نیز به 136 نفر رسیده که از این تعداد 11 نفر از استان گلستان بودند .36 نفر از هم استانی های ما (غالبا ترکمنها)هم در این حادثه مفقود شده اند .بنظر می رسد با توجه به این شرایط شاهد افزایش تعداد جان باختگان در روزهای آینده خواهیم بود.
در روزهای گذشته در هر خانه ای که وارد می شدیم سوال اول مردم این بود که از سرنوشت حجاج چه خبر و اینکه چرا این رویداد تلخ اتفاق افتاد؟
حج امسال از جهت حاشیه های  رخ داده در آن منحصر به فرد بود .سقوط چرثقیل در  مسجد الحرام ،آتش گرفتن هتل ، وقوع مشکل در قطار شهری  و نهایتا حادثه منا حج سال جاری را به یکی از رویدادهای تاریخی در سالهای اخیر تبدیل کرد .
برخی از افراد دربررسی این مساله با طبیعی دانستن برخی از حوادث و تلفات در مناسک حج این اتفاقات را ناشی از تعداد زیاد حجاج می دانند.این توجیه غیر قابل قبول ترین قرائت ممکن از مدیریت یک رویداد به این بزرگی است. اگر این تفسیر را بپذیریم نتیجه آن این گونه می شود که چون تعداد حجاج در ایام اعمال حج به بیش از 2 میلیون نفر می رسد متولیان حج عربستان توانایی اداره این همه جمعیت را ندارند .در این شرایط در صورتی که متولیان حج عربستان بر این اعتقاد هستند که وقوع این حوادث در این گونه رویدادها طبیعی است پس باید به فکر واگذاری جایگاه خود به افراد توانمند تر باشند.
 برخی از تحلیل گران در پاسخ به این پرسش که چرا امسال مجموعه رویدادهای ناگوارمناسک حج رابه حاشیه برده است خاطرنشان می کنند که در شرایط کنونی  اولویت اول مسئولان عربستانی جنگ یمن و بمباران مردم این کشور است نه برگزاری خوب مراسم حج.این افراد در این زمینه یادآوری می کنند که بمباران مردم مسلمان یمن امسال حتی در روز عید قربان هم ادامه داشت و مسئولان عربستانی حفظ فشار مردم یمن را در اولویت وال خود جای داده بودند.بر این اساس مدیریت بهینه حج در اولویت کاری آنها قرار نداشته است .
گروهی دیگر از تحلیل گران دیگر هم اعتقاد دارند که حادثه منا نشات گرفته از تسویه حساب سیاسی داخلی  است که با قدرت رسیدن ملک سلمان در عربستان شروع شده است و دامنه آن به مراسم حج رسیده است . در ماههای بعد از به قدرت رسیدن پادشاه جدیدعربستان تغییرات گسترده ای در ساختار سیاسی عربستان صورت گرفته است .در چارچوب این تغییرات نیز برخی از صاحب نظران اعتقاد دارند این حادثه نیز بوسیله برخی از جریانات داخل حاکمیت سعودی برای تسویه نیروهای باقی مانده مخالف و منتقد شاه جدید طراحی شده است .تسویه حسابی که حجاج بیت الله الحرام قربانی آن شده اند!
   در نهایت عامل این حادثه هر یک ازموارد فوق باشد نشان داد که دولت عربستان در مدیریت مناسک عظیم حج به عنوان بزرگترین گردهمایی دینی ما مسلمانان با مشکلات زیادی مواجه است .شاید در جهت حل این مشکلات و بحرانها استفاده از ظرفیت جمعی کشورهای مسلمان و واگذاری مدیریت مراسم حج به نهادی تحت نظارت سازمان همکاریهای اسلامی بتواند چاره ساز باشد .
    در نهایت حج امسال با اندوه و غم فراوانی در حال سپری شدن است .این روزها در هر شهری که پا می گذاریم در چهره مردم غم می بینیم .این حادثه حتی خانواده هایی که زائران آنها از این مهلکه جان سالم بدر برده اند را نیز نگران کرده است . همه خانواده ها با توجه به تکرار وقایع تلخ در حج امسال تنها آروزی خودرا بازگشت سالم حاجی شان می دانند.در این شرایط انتظار خانواده های داغدار برخورد با عاملان این حادثه و در کمترین حالت عذرخواهی مقامات سعودی بخاطر سوء مدیریت صورت گرفته در این جریان است .

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر